Bereken Vandaag Nog de Dagwaarde van Jouw Voertuig!  GoedRedelijkSlecht


  GoedRedelijkSlecht


  JaNee


  GoedRedelijkSlecht


  [zoekterm] in [location]

  Bereken de waarde van je auto: zonder gedoe

  Wat is mijn voertuig waard: ontvang een gegarandeerde prijs!

  Wanneer je online de waarde van je voertuig wilt berekenen, blijft het vaak beperkt tot het schatten van de dagwaarde. Bij ons gaan we echter verder! Wij bieden nauwkeurige waardebepalingen voor jouw voertuigen.

  Bij wijkopenvoertuigen.nl nemen we ook de staat van je voertuig in overweging. Je kunt eenvoudig zelfevaluatie uitvoeren door de benodigde gegevens in te vullen en foto’s te uploaden. Op basis van deze informatie bepalen wij een nog nauwkeurigere waarde voor je voertuig en bieden we je een gegarandeerde prijs. Het beste van alles is dat deze service volledig gratis en vrijblijvend is.

  Onze concurrenten...

  Wijkopenvoertuigen.nl

  Zo kun je jouw auto waarde berekenen met wijkopenvoertuigen.nl

  Stap 1: Voer onze online waardebepaling uit voor jouw voertuig

  Om de waarde van je voertuig te bepalen, hebben we informatie nodig over je voertuig. Begin met het verstrekken van de basisgegevens, zoals het kenteken en de kilometerstand. Daarnaast kun je aanvullende informatie verstrekken via een handige zelfevaluatie. Dit proces is snel en eenvoudig, met slechts een paar muisklikken.

  Stap 2: Ontvang een gegarandeerde prijs voor je voertuig

  Je ontvangt je gegarandeerde prijs per e-mail. Deze prijs blijft geldig gedurende 5 dagen, zodat je voldoende tijd hebt om er rustig over na te denken of om vergelijkingen te maken. Houd er rekening mee dat we ook telefonisch contact met je kunnen opnemen.

  Stap 3: Maak een ophaalafspraak om uw verkoop af te ronden,

  Boek een ophaalafspraak – Wij halen uw voertuig op, waar u zich ook bevindt

  Op locatie bevestigen we de informatie die je hebt verstrekt over je voertuig en maken we de gegarandeerde prijs direct naar je over. Je hebt ook de mogelijkheid tot contante betaling. 

  Onze volledige service is kosteloos en zonder verplichtingen! Waarom nog wachten? Ontdek nu welke gegarandeerde prijs we direct kunnen bieden voor jouw voertuig!

  Hoe onze klanten onze dienst beoordelen

  Verbazend eenvoudig proces om mijn bus te verkopen! De online waardebepaling was accuraat en de ophaalservice maakte het superhandig. Binnen een paar dagen had ik mijn geld op de rekening staan. Een geweldige ervaring!

  Peter H.

  Opel Movano, 2007

  28-06-2023

  Verkopen van mijn vrachtwagen was nog nooit zo moeiteloos. De service was snel en professioneel, en ik kreeg een eerlijke prijs voor mijn voertuig. Bedankt voor de vlotte transactie!

  L. H.

  Mercedes-Benz Actros, 2014

  11-05-2021

  Veelgestelde vragen

  Ontdek de Dagwaarde van Jouw Voertuig

  De dagwaarde van je voertuig wordt berekend op basis van verschillende factoren, waaronder merk, model, bouwjaar, kilometerstand en cataloguswaarde. Deze waarde is echter beperkt tot statistische gegevens en houdt geen rekening met de daadwerkelijke staat van je voertuig.

  De dagwaarde is met name van belang voor je voertuigverzekering. In geval van diefstal wordt meestal de dagwaarde vergoed, aangezien je auto verzekerd is op basis van deze waarde. De premie voor je verzekering wordt bepaald aan de hand van de cataloguswaarde, wat betekent dat je de premie kunt berekenen op basis van de dagwaarde.

  Bij wijkopenvoertuigen.nl gaan we verder dan alleen de dagwaarde. We nemen ook de staat van je voertuig mee in onze prijsbepaling. Onze experts kunnen daardoor de waarde van je voertuig nauwkeuriger vaststellen en je een gegarandeerde verkoopprijs bieden. Ontdek nu de echte verkoopwaarde van je voertuig met onze professionele service.

  Wat is mijn voertuig waard?

  De waarde van je voertuig wordt bepaald door zowel de dagwaarde als de marktwaarde.

  De dagwaarde is gebaseerd op belangrijke voertuiggegevens, zoals bouwjaar, kilometerstand en de cataloguswaarde. Aan de andere kant wordt de marktwaarde vastgesteld door een taxatie die rekening houdt met de huidige staat van je voertuig.

  Wil je graag weten wat jouw voertuig waard is? Maak gebruik van onze gratis online waardebepaling en ontvang direct een gegarandeerde verkoopprijs. Als je dat wilt, kun je zelfs direct voor deze prijs je voertuig verkopen!

  Waar vind ik de fiscale waarde van mijn voertuig?

  De fiscale waarde van een voertuig omvat de officiële nieuwprijs, inclusief het btw-percentage en de BPM (Belasting van personenauto’s en motorrijwielen). Dit bedrag omvat ook eventuele fabrieksaccessoires of aanpassingen door de importeur vóór de registratie van het voertuig (en het kenteken).

  Kosten voor rijklaar maken en andere aanvullende uitgaven vallen niet onder de fiscale waarde van het voertuig.

  Wat is de inruilwaarde van mijn voertuig?

  De inruilwaarde vertegenwoordigt het bedrag dat een autohandelaar bereid is te betalen wanneer je besluit een ander voertuig aan te schaffen.

  Deze waarde wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de dagwaarde van je voertuig en het specifieke voertuig dat je wilt aanschaffen. Hierdoor kan het moeilijk zijn om te bepalen of je een eerlijke prijs krijgt voor je voertuig.

  Wil je zeker weten wat jouw voertuig waard is? Begin dan nu met onze gratis online waardebepaling en ontvang direct een gegarandeerde verkoopprijs.

  Waarom is de dagwaarde van een voertuig ouder dan 12 en 15 jaar belangrijk?

  Na 12 jaar is de dagwaarde van een voertuig aanzienlijk lager dan daarvoor. Door de dagwaarde te berekenen, kun je ervoor zorgen dat je niet onnodig veel betaalt voor je verzekering.

  Na 15 jaar wordt een voertuig vaak beschouwd als een ‘youngtimer,’ en dit brengt verschillende fiscale voordelen met zich mee. De bijtelling wordt berekend op basis van de lagere dagwaarde in plaats van de hogere cataloguswaarde.

  Hier heb je misschien ook interesse in

  Hoe verhoog ik de waarde van mijn voertuig?

  Het is belangrijk om te onthouden dat de waarde van je voertuig nooit vaststaat en sterk afhankelijk is van de bereidheid van de koper om ervoor te betalen. De waarde kan variëren, vooral afhankelijk van of je verkoopt aan een particulier of een autohandelaar. Een particuliere koper waardeert vaak betrouwbaarheid en duurzaamheid, terwijl een dealer winst wil maken en snel wil doorverkopen.

  Er zijn echter stappen die je kunt nemen om de waarde van je voertuig te verhogen:

  1. Vervang kleine defecte onderdelen, zoals lampjes.
  2. Zorg voor een grondige reiniging van het voertuig.
  3. Besteed aandacht aan de uitstraling van wieldoppen en velgen; maak ze glanzend en vervang ze indien nodig.
  4. Zorg ervoor dat alle vloeistoffen correct zijn bijgevuld, wat wijst op goed onderhoud.
  5. Bewaar belangrijke documenten en reserveonderdelen, zoals het onderhoudsboekje, instructieboekje en reservesleutels.

  Naast regulier onderhoud zijn er bepaalde accessoires en eigenschappen die de waarde van je voertuig kunnen verhogen:

  • Airconditioning of climate control
  • Automatische versnellingsbak
  • Originele lederen bekleding af-fabriek
  • Neutrale metallic lakkleur”

  Met deze tips kun je de waarde van je voertuig optimaliseren voor de verkoop.

  Wat zijn waardevaste voertuigen?

  Je kunt de waarde van je voertuig behouden door de juiste keuze te maken bij de aanschaf. De gemiddelde jaarlijkse afschrijving varieert meestal tussen de 10% en 20%, afhankelijk van het type voertuig.

  Kleine, zuinige voertuigen behouden over het algemeen meer van hun waarde in vergelijking met grotere voertuigen. Zo schrijft bijvoorbeeld een Volkswagen UP gemiddeld slechts 10% per jaar af, terwijl een Ford S-Max ongeveer 20% per jaar kan afschrijven.

  De keuze van brandstof heeft ook invloed op de jaarlijkse afschrijving. Dieselvoertuigen hebben momenteel te maken met aanzienlijke afschrijvingen per jaar.

  Wat te doen nadat de waarde van mijn voertuig is berekend?

  Nadat je de waarde van je voertuig hebt bepaald, moet je een belangrijke beslissing nemen: inruilen of verkopen. Inruilen is weliswaar gemakkelijk, maar financieel vaak minder voordelig.

  Aan de andere kant kan particuliere verkoop meer opleveren, maar het kost ook aanzienlijk meer tijd en moeite. Denk aan het plaatsen van advertenties, communiceren met geïnteresseerden, het regelen van bezichtigingen, proefritten, betalingen en de administratieve afhandeling.

  Wij streven ernaar deze keuze aanzienlijk te vergemakkelijken. Hoe doen we dat? Wij nemen de volledige administratie voor onze rekening en bieden een marktconforme prijs voor jouw tweedehands voertuig.

  Het gemak van inruilen, maar met de waarde die overeenkomt met de marktprijs! Daarom zijn wij dé ideale keuze voor wie op zoek is naar een alternatief voor inruilen en particuliere verkoop!